Bloemen voor bijen en voor jou

willow_bee_pollination_yellow_gray_hd-wallpaper-4133Vanaf vandaag kun je weer een Plukbon aanschaffen bij Natuurlijk Walcheren, waarmee je de hele zomer naar hartenlust bloemen kunt plukken op plukstroken langs het akkerland op Walcheren. Goed voor de bijen, dus goed voor iedereen.

Bloemen helpen de biodiversiteit de goede kant op en bieden bijen de kans om honing te maken. De Keuringsdienst van Waarde doet een boekje open over hoe dat nou eigenlijk gaat. Verrassing: er is maar één bedrijf in Nederland dat alle biologische honing in potjes stopt voor alle supermarkten en winkels. Maar de Keuringsdienst stuit op nog iets ongelooflijks, in het staartje van deze uitzending…

Dubbele reden om blij te zijn met imker Elmar Mook, die door de Keuringsdienst destijds aan de tand werd gevoeld over zijn juridische strijd voor een biologisch keurmerk. En nu komt het goede nieuws: hij mag zichzelf inmiddels de enige imker noemen die rauwe, biologische honing maakt, afkomstig uit onbespoten natuurgebieden van eigen bodem. Wilgenhoning, kastanje & lindehoning, heidehoning… gewoon te bestellen via zijn webwinkel De Oase. Alleen al om de prachtige etiketten zou je een potje kado doen: getekend door zijn kinderen.

Banner-website

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s